Over boerenkaas, paden en bijen

Op verschillende manieren kwam Zoeterwoude en het Groene Hart de afgelopen weken voor het voetlicht. “Boerenkaas1kaas uit het Groene Hart”. In dit artikel in het zomernummer van Slow Food Magazine, een uitgave van Slow Food Nederland, komen twee Zoeterwoudse kaasmakers aan het woord (De Keizershof en Kaasboerderij Captein). “Promotie boerenkaas kan goed gecombineerd worden met promotie verblijfsrecreatie in de regio”, aldus het artikel.

Op donderdag 30 juni werd, bij een Zoeterwouds bedrijf, De Veldhoeve, door bestuurders van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude gezamenlijk de eerste paal van het nieuwe wandelnetwerk in het gebied van de Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude de grond in geslagen. Het regionale wandelnetwerk vormt een recreatieve verrijking voor het gebied en bestaat uit nieuwe wandelpaden én bestaande routes, die aan elkaar verbonden worden. Het wandelnetwerk biedt ook kansen aan ondernemers. In Zoeterwoude wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een ‘Boter, Kaas en Eierenroute’, langs de diverse zelfkazende en zuivelboeren.

Op woensdag 22 juni mocht ik het bijenhotel en de bijen-en vlinderidylle langs het Molenpad openen. Bed en breakfast voor bijen. Door de achteruitgang van de bijenstand komt onze voedselproductie in gevaar. Samen met ondernemers, overheden, inwoners en een groot aantal andere partijen werken we aan een sterk bijenlandschap. Zie over het belang van de bij de vernieuwde website, www.bijenlandschap.nl.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *