CDA Leeskring over de C op 21-03-16

foto artikel leeskringDe eerstvolgende CDA Leeskring zal zijn op maandag 21 maart a.s. van 19.30 tot 21.30 uur in de Koffiekamer van het Provinciehuis in Den Haag.

Eind vorig jaar is op initiatief van de CDA-Bestuurdersvereniging Zuid-Holland en de CDA-Scholingscommissie van dezelfde provincie deze leeskring gestart. De bedoeling van de leeskring is om 4 keer per jaar een CDA-publicatie met elkaar te bespreken.

Op 21 maart a.s. bespreken we het rapport van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA, ‘CDA ontleed. Over de betekenis van de C, D en A’. Deze bundel bevat een bloemlezing van artikelen uit het Christen Democratische Verkenningen, het tijdschrift van het Wetenschappelijk Instituut. CDV besteedde een drietal nummers aan de letters C,D en A, waarbij het ging over de bronnen én een aansprekende en toekomstgerichte politieke visie.

Eén van de auteurs, die meegewerkt heeft aan de bundel, die we op 21 maart bespreken is dr. Govert Buijs, o.a. hoogleraar Politieke filosofie en levensbeschouwing aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Vrije Universiteit Amsterdam. In ‘CDA ontleed is van zijn hand het artikel  ‘Toekomst voor christelijk geïnspireerde politiek’ opgenomen. Dat thema zal tijdens de komende CDA Leeskring centraal staan.

De bundel is te bestellen bij het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA via deze link. De tekst van het rapport is ook te downloaden en hier te vinden.

Als u wilt deelnemen aan de CDA Leeskring van maart, dan kunt u zich via deze link aanmelden.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *