Integriteitsdebat @Wethoudersvereniging

Donderdag 12 maart organiseerde de Wethoudersvereniging in Nieuwspoort het Integriteitsseminar. Rond dat thema heeft de vereniging een enquête gehouden, die tijdens het debat werd gepresenteerd. Bijna driekwart van de wethouders vindt dat in de (sociale) media beeldvorming rond een integriteitskwestie overheerst ten opzichte van de feiten.Zomaar één van de uitkomsten van de enquête. Tijdens de bijeenkomst betoogde Claartje Brons, vorig jaar gepromoveerd op politieke onvrede van burgers in Nederland) dat een burger de politicus van nu ziet als een moderne heilige. Terwijl de ene wethouder tijdens het debat stelde dat ‘alle nadruk op integriteit onzin is’, maar dat je elkaar wel scherp dient te houden, stelde Marijntje Zweegers van BIOS dat dat niet voldoende is. Volgens haar is professioneel integriteitsbeleid noodzakelijk. Onder andere Binnenlands Bestuur heeft verslag gedaan van de bijeenkomst.

Aan het einde van de bijeenkomst presenteerde Edo Haan, oud-wethouder en oud-bestuurslid van de Wethoudersvereniging, zijn nieuwe boek, ‘Schaken op meerdere borden’. Haan vertelt, naar aanleiding van zijn twaalfjarige wethouderschap in Zoetermeer, over zijn ervaringen met een ‘verslavend leuke hondenbaan’.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.