De energietransitie in Zoeterwoude

De energietransitie in Zoeterwoude

Klimaatverandering en opwarming van de aarde, het uitsterven van dier- en plantensoorten en de aardgasschade in Groningen zijn allemaal aanleiding om de uitstoot van CO₂ te verminderen. De Energietransitie gaat om energie besparen, om geen gebruik meer te maken van vervuilende brandstoffen (zoals aardgas) en het opwekken van duurzame energie (zoals wind en zon).

De gemeente wil betrouwbaar, betaalbaar en veilig duurzame energie beschikbaar hebben wanneer inwoners en ondernemers die nodig hebben. Zoeterwoude gaat met de Energietransitie de uitdaging aan om dit voor elkaar te krijgen. Maar deze transitie is een enorme opgave, die meer dan 30 jaar zal duren. Alleen door goede samenwerking met andere overheden, netwerkbedrijven, bedrijfsleven en inwoners lukt het om het doel te bereiken.

Over de energietransitie was onlangs een twee paginagrote flyer opgenomen in het Leids Nieuwsblad. Heeft u het artikel gemist? Lees het dan hier na.

Op de website www.zoeterwoudegaatgoed.nl is nog veel meer informatie te vinden o het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld over biodiversiteit en afval, maar ook over ondernemen.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.