CDA

5 september 2018: CDA BSV Leeskring met Wilco Boom en Pieter Gerrit Kroeger

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 leed de PvdA een historische nederlaag van 29 zetels. Wat is de oorzaak van dit verlies? Hierover ging Wilco Boom in gesprek met 20 PvdA-ers. Zij gaven hun visie op vragen als: Heeft de PvdA zich ‘kapot geregeerd’ met de VVD? Is men het contact met de gewone kiezer kwijt geraakt? Of is die nederlaag het gevolg van een sluipend proces dat zich reeds lang geleden heeft ingezet? Wilco Boom schreef hierover het boek ‘De neergang van de PvdA. Prominente sociaal-democraten over de crisis de weg omhoog.’

Ook het CDA als middenpartij kent deze vragen. Zowel van recenter datum als langer geleden. Pieter Gerrit Kroeger is schrijver van onder andere ‘De rogge staat er dun bij: macht en verval van het CDA, 1974 – 1988’.

De CDA Bestuurdersvereniging afd. Zuid-Holland en de CDA Scholingscommissie Zuid-Holland organiseren vier keer per jaar een leeskring. De volgende staat gepland op woensdag 5 september 2018. Tijdens deze bijeenkomst zullen Wilco Boom en Pieter Gerrit Kroeger in gesprek met elkaar en met de deelnemers.

Tijdens de leeskring Wat kunnen we leren van de overeenkomsten en verschillen? En wat zegt dat over de weg omhoog, voor zowel PvdA als CDA?

Praktische informatie en aanmelden

Datum: Woensdag 5 september 2018
Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur
Locatie: Koffiekamer, Provinciehuis Zuid-Holland, Zuid Hollandplein 1 in Den Haag
Aanmelden: Bij Arie Slob via mrarieslob@hetnet.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *