Het Hart van Holland – de volgende stap

Deze week zijn in de stuurgroep de zienswijzen besproken, die de afgelopen periode zijn ingediend op ‘Het Hart van Holland – Agenda voor een Omgevingsvisie 2040’. De concepttekst is te vinden op deze website.

Naar het oordeel van de stuurgroep geven de zienswijzen geen aanleiding tot het aanpassen van de tekst. Gesproken is over het het verdere proces. Enerzijds heeft dat proces betrekking op de besluitvorming de komende periode door de raden.

Voor Zoeterwoude betekenen deze afspraken de het de bedoeling is dat ‘Het Hart van Holland’  op 1 juni a.s. in de Voorronde besproken wordt, en dat in de raadsvergadering van 6 juli a.s. door de gemeenteraad besloten zal worden. Het uitgangspunt is dat de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten voor de zomer besluiten, zodat er, naar verwachting, ook voor de zomer een vastgestelde agenda voor een Omgevingsvisie 2040 is.

Landschap, groen en biodiversiteit

Er is ook gesproken over het vervolg na de vaststelling. Aan alle deelnemende gemeenten is gevraagd wie het voortouw wil nemen bij het verder aan de slag met één van de deelthema’s. Voor het onderwerp ‘Landschap, groen en biodiversiteit’ zal Zoeterwoude de trekker zijn. De stuurgroep zal intact blijven als platform om informatie en kennis te delen, en waar nodig ook om knopen door te hakken.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.