“Hoop als politieke deugd” – CDA BSV Leeskring op 21 juni 2017

“Er is op internationaal-politiek, economisch en religieus-cultureel vlak dringend behoefte aaneen agenda die perspectief biedt. Om de bevolking daarin mee te nemen is een elite nodig die tot de verbeelding spreekt, van mensen die de potentie hebben dragers van hoop –Hoffnungsträger – te worden.” Dit stelt Ab Klink als één van de auteurs in het CDV-nummer over ‘Hoop als politieke deugd’.

Het winternummer 2016 van Christen Democratische Verkenningen, het kwartaalblad van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA, staat in het teken van hoop als politieke deugd. De samenleving is in de greep van toenemend maatschappelijk onbehagen. Het gevoel is breed aanwezig dat het economisch, sociaal en cultureel bergafwaarts gaat. De hoofdvraag van deze CDV-bundel is waar te midden van de huidige cultuur van angst, onzekerheid en onbehagen een boodschap van hoop kan worden gevonden en ontwikkeld. Hoe kan een politiek van hoop worden vorm gegeven, juist nu de ‘hoop op beter’ in onze cultuur lijkt te zijn verdampt.

Op woensdag 21 juni 2017 vindt de volgende Leeskring plaats. Leeskringen worden georganiseerd door de CDA BSV Afdeling Zuid-Holland, in samenwerking met de Scholingscommissie. Tijdens deze avond staat het winternummer van Christen Democratische Verkenningen centraal. Jan Prij, mede-redacteur van dit nummer (en tevens redacteur van CDV), is referent tijdens de avond.

Meer informatie over “Hoop als politieke deugd” vindt u hier. Alle leden van de CDA Bestuurdersvereniging hebben het betreffende nummer van CDV ontvangen.

In het kort:

  • Wanneer: woensdag 21 juni 2017
  • Waar: Koffiekamer Provinciehuis Zuid-Holland te Den Haag
  • Hoe laat: 19.30 uur – 21.30 uur
  • Aanmelden: Stuur s.v.p. een mail naar mrarieslob@hetnet.nl

Om alvast te noteren: de volgende Leeskring is op maandag 11 september 2017. Tijdens die avond wordt “De kiezer is niet gek” besproken. De auteur van dit boek, Tom van der Meer (hoogleraar Politicologie UvA), zal als referent aanwezig zijn.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.