De week van een wethouder in een blog…

In de afgelopen week stond een grote variatie aan onderwerpen op de agenda. Dit keer in mijn blog een aantal highlights, uiteraard zonder volledig te zijn.

Maandagavond 6 juli was de presentatie van de retailvisie voor de Leidse Regio.  Hoe en waar winkelen we in de regio over 10 jaar? En wat betekent dat voor de diverse winkelgebieden in onze regio? Ik leverde die avond mijn bijdrage door de visie te presenteren en het daarop volgende gesprek te faciliteren. Zie voor de stukken zelf: www.economie071.nl.

Dinsdag was ondermeer de collegevergadering. Aansluiten aan de vergadering bezocht het college Heineken. Liesbeth Bloemen reikte tijdens dat bezoek het ‘Zoeterwouds compliment’ uit. ’s Avonds was er een fietstocht langs de bloemrijke bermen. Wethouders en enkele raadsleden werden bijgepraat over beheer, vegetatie. Heerlijk is het om tijdens zo’n fietstocht van de kennis en passie van de betrokken beleidsmedewerker te genieten.

Woensdag was een gevarieerde dag. Op het programma stond ondermeer  een bestuursvergadering van de BIZ Grote Polder, een bestuursvergadering van de Stichting Land van Wijk en Wouden (ik ben van die stichting penningmeester) en gesprek met de mensen van het 4 en 5 mei comité Zoeterwoude. Eerder dit jaar, toen ik bij de premiére van de film ‘Zoeterwoude in tijden van oorlog, vrede en vrijheid’ deed ik de suggestie om te kijken of deze film als een nieuw momument een plekje in het gemeentehuis zou kunnen krijgen. Tijdens ons gesprek hebben we daarover door gefilosofeerd. Wordt vervolgd!

Donderdag had ik een inspirerend gesprek met Peter van den Akker van het Zuid-Hollands Landschap. Beiden maken we onderdeel uit van de Groene Cirkel Bijenlandschap.  ’s Middags mocht ik door het leggen van een bodemplaat een officieel tintje geven aan de startactiviteit van de nieuwbouw in Verde Vista Meerburg. Fijn dat het woningbouwprogramma daar nu daadwerkelijk van start is gegaan!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.