25 september 2020
CDA Economie

Bloei en groei – een christendemocratische visie op de economie

Het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA heeft eerder deze maand het rapport ‘Bloei en groei’  het licht doen zien. Het rapport verschijnt in de serie ‘Naar een vitale samenleving’.

Bloei en groei heeft als hoofdvraag: Welke ideeën dragen bij aan een sterke Nederlandse economie ten dienste van het goede leven? Of anders gezegd: hoe verdient Nederland over 15 jaar zijn geld? Vanuit christendemocratisch perspectief wordt een visie op de economie ontwikkeld en gepresenteerd, waarbij menselijke bloei en economisch groei hand in hand gaan. Doel bij het opstellen van het rapport was ook om economie en moraal weer samen te brengen.

Paul Schenderling heeft als auteur, onder begeleiding van een klankbordgroep, een gedegen stuk werk afgeleverd. Op de site van het Wetenschappelijk Instituut is het rapport in pdf te downloaden. Af en toe publiceer ik dus een blog over een niet-direct aan Zoeterwoude gerelateerd onderwerp. ‘Bloei en groei’ is de aandacht in ieder geval waard!

Delen:

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *