Economie, Zoeterwoude

Retailvisie Leidse Regio – Economie071

Zoeterwoude werkt samen met vijf andere gemeenten, koepels van ondernemersverenigingen en onderwijsinstellingen uit de Leidse regio samen in de Economische Agenda Leidse Regio.

In dit programma wordt er de komende tijd gewerkt aan een achttal projecten, waaronder een regionale retailvisie. Winkelgebieden hebben te maken met veranderend consumentengedrag. Ook door de crisis hebben steeds meer winkels het moeilijk. In de Leidse regio zijn ruim 50 winkelgebieden op aanbod en kwaliteit onderzocht. Dat onderzoek is inmiddels meerdere malen besproken op diverse bijeenkomsten met ondernemers, politici en diverse andere betrokkenen.

Het is de bedoeling dat op basis van dit onderzoek de partners van Economie071 keuzes maken voor de hoofdstructuur van winkelgebieden in de Leidse regio. Die keuzes zijn van belang voor de toekomst de kwaliteit en vitaliteit van (de retail in) de regio. Voor Zoeterwoude is het onderzoek relevant voor onze Dorpskern, maar vooral ook voor de Rijneke Boulevard. Het onderzoek biedt aan ondernemers een stip aan de horizon om op basis daarvan keuzes te kunnen maken voor de toekomst.

Op de site van Economie071 is over deze retailvisie meer informatie te vinden. Zoals verslagen van diverse bijeenkomsten, evenals video-impressies en presentaties.

Ook de rest van de site van Economie071 is overigens de moeite waard!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *