‘Nieuwe verbindingen in de regio’ – over Groene Hart, regio en economie

CDA Zoeterwoude 030Welke kansen biedt de economie het Groene Hart als regio en op welke wijze kunnen we die optimaal benutten? Deze week (22 januari 2015) waren in Haastricht 200 ondernemers, bestuurders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties bij elkaar rond deze vragen. De conferentie had als titel meegekregen ‘Nieuwe verbindingen in de regio’. Verbinden kan soms een lege huls, een containerbegrip lijken. Dat was afgelopen woensdag in Haastrecht niet het geval. De deelnemers gingen met elkaar in gesprek over de mogelijkheden om de economische kansen te benutten. Veel praktische oplossingen werden aangedragen. Dat geldt ook voor de verbindingen, die tussen het bedrijfsleven onderling werden gelegd en de verbindingen tussen ondernemers en overheden. Enkele Zoeterwoudse ondernemers leverden een actieve bijdrage, zowel in het verbinden als door een bijdrage te leveren als spreker.

Tijdens de bijeenkomst werden ook de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar de economische vitaliteit van het gebied. Dat rapport laat zien dat het Groene Hart een economische regio van betekenis is. Tegelijkertijd is het Groene Hart oer-Hollands landschap, terecht een Nationaal Landschap. Net als voor Zoeterwoude, ligt er voor het Groene Hart de blijvende uitdaging om economie en landschap en natuur met elkaar te blijven verbinden. Op de website van de Provincie Zuid-Holland is een verslag van de bijeenkomst te vinden; ook is daar het rapport ‘Economische kansen voor het Groene Hart’ te downloaden.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.