Verderweg en verantwoordelijk

serious ambtenaar logoDe zomerperiode is weer ten einde. Het dagelijkse leven neemt weer zijn gang. Ook op het gemeentehuis van Zoeterwoude is het de afgelopen tijd rustiger geweest, al heeft het werk niet stilgelegen.

Zo wordt er gewerkt aan de begroting 2015. De eerste conceptteksten, die betrekking hebben op mijn portefeuille heb ik inmiddels gezien. Ook is er gewerkt aan het collegeprogramma ‘Dichtbij en verantwoordelijk’, de vertaling van het coalitieakkoord met dezelfde titel. Binnenkort zal dit document onderwerp van bespreking zijn tijdens één van de vergadering van de gemeenteraad van Zoeterwoude.

Terwijl het collegeprogramma als titel ‘Dichtbij en verantwoordelijk’ heeft, geef ik deze blog ‘Verderweg en verantwoordelijk’ mee. Zo aan het einde van deze zomer, waar we op verschillende momenten hard met onze neus op verschillende tragische gebeurtenissen werden geduwd, ga ik in op ‘verderweg en verantwoordelijk’.

Onlangs werd ik gewezen op Serious Ambtenaar. 3FM Serious Request en het Glazen Huis, daar hebben we waarschijnlijk allemaal wel van gehoord. In samenwerking met het Rode Kruis wordt er jaarlijks aandacht gevraagd voor een goed doel. Dit jaar is het thema ‘Stop seksueel geweld in conflictgebieden’.

Vanuit Serious Ambtenaar zetten ambtenaren zich in om belangeloos geld in te zamelen voor Serious Request. Het is inmiddels de 4e keer dat Serious Ambtenaar wordt georganiseerd. Aan Serious Ambtenaar kun je als organisatie/opdrachtgever of als vrijwilliger meedoen. Opdrachtgevers formuleren een adviesopdracht en doneren daarvoor aan Serious Request. Deze opdracht wordt gedurende twee dagen door een team van professionals opgepakt. Zo wordt dus het goede doel gesteund en tegelijkertijd krijgt de opdrachtgever een creatief en professioneel antwoord op een vraagstuk. Netwerken, kennisdelen, het door ervaring leren en verbinden staan centraal. En daarmee komt het concept ook weer ten goede aan de dagelijkse werkzaamheden van de professional. De titel van het collegeprogramma en de naam van deze blog komen zo toch weer heel dicht bij elkaar.

In de editie van dit jaar worden ook wethouders opgeroepen om mee te doen.  Ook voor gemeenteraden is er de mogelijkheid om mee te doen. Meer informatie is er te vinden op de website www.seriousambtenaar.nl.

Ik doe mee. U/jij ook?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *