Drie maanden wethouder

zuidbuurtHet is alweer 3 maanden geleden dat ik benoemd ben tot wethouder in Zoeterwoude. De eerste 100 dagen zitten er op. Het is een cliché om te zeggen dat de tijd snel gaat, toch geldt dat ook nu weer.

Ook al had ik raadservaring als raadslid en fractievoorzitter van het CDA, en daarmee kennis van dossiers, als beginnend wethouder spring je op een rijdende trein. Hoog tijd om wat van mijn ervaringen in de deze eerste periode te delen.

Allereerst: Ik heb een portefeuille, waarvan ik op voorhand niet kon bedenken dat ik die zo leuk zou vinden. Ruimtelijke ordening, economische zaken, cultuur, recreatie en toerisme en Groene Hartbeleid. Een portefeuille, die opgebouwd is rond het zogeheten fysieke domein.

Ik schreef al, als beginnend wethouder spring je op een rijdende trein. Er zijn onderwerpen die continu aandacht vragen, en ontwikkelingen en beleidsvoorbereidingen staan niet stil als er ’toevallig’ verkiezingen zijn. De afgelopen periode is veel tijd gaan zitten in kennismakingsgesprekken, zowel intern, als extern, met ondernemers, met burgers, met ontwikkelaars, met collega-bestuurders.

In mijn portefeuille vragen op dit moment een aantal onderwerpen relatief veel aandacht. Dat geldt bijvoorbeeld voor de ontwikkelingen rond het bestemmingsplan Meerburgerpolder en dan met name de supermarkten, die in het betreffende bestemmingsplan zijn opgenomen en de regionale woonagenda.
Gaandeweg heb ik een goed beeld gekregen van wat er speelt, welke ontwikkelingen er lopen en aankomen. Voor mezelf houd ik wekelijks bij wat me in die week is opgevallen, wat ik niet wil vergeten etc. En vandaaruit: waar ligt de komende periode mijn focus? Inhoudelijk ga ik daar een volgende keer op in.
Na het zomerreces ga ik regelmatig bloggen. Ik ga niet beloven dat wekelijks zal zijn, wel meer dan 1 keer per maand. En uiteraard zit u dan niet te wachten op alleen maar verhalen die mijn kant van het verhaal belichten. Wat wilt u graag lezen? Wat vind jij belangrijk om aandacht aan te schenken?
Een mooie zomer gewenst!
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.